Aan de slag met beeldende kunst

Aan de Slag met Beeldende Kunst is een leerlijn Kunstzinnige Oriëntatie waarbij kinderen op een onderzoekende en makende manier in aanraking komen met kunst en beeldende technieken. Hoe schilder je nat in nat? Hoe zou jouw zelf ontworpen straat eruit zien?

Welke technieken kan je gebruiken bij het werken met klei? Hoe bouw je lagen op bij het drukken op een T-shirt? De kinderen bekijken en luisteren naar presentaties over beeldaspecten, beeldende kunst en beeldende technieken. Ze onderzoeken de mogelijkheden van verschillende materialen en experimenteren met technieken. De kinderen voeren op procesgerichte wijze opdrachten uit op het gebied van kunstzinnige oriëntatie, met de nadruk op een diversiteit en beheersing van technieken, beeldaspecten en materialen.

De leerlijn bestaat uit 4 lessenseries per groep voor groep 1 t/m 8 en sluit aan op de gehele doorlopende leerlijn zoals deze gebruikt wordt door het SLO leerplankader: 4 modulen van 3 lessen van 60 minuten per leerjaar (totaal 12 lessen per jaar). De lessen kunnen voor combinatieklassen als carrousel worden ingezet gedurende opeenvolgende jaren. Het is mogelijk om het aantal modulen per jaar te reduceren.

 

Deskundigheidsbevordering:

De implementatie van de leerlijn start met een training procesgericht werken voor de leerkrachten.

aandeslagmetbeeldendekunst

Slogan Levenskunstenaars van de 21e eeuw

Cultuurinstelling: Tetem kunstruimte

Samenwerking: Karin Kotte

Groep: 1 t/m 8

Regio: alle regio’s

 

School:

Het Galjoen, Wierden

Jocelyn Bos (ICC’er)

 

Contact:

Marjon Hoedeman

053 2308791

Marjon@roombeekcultuurpark.nl