Muziek binnen en buiten school op de Willem van Oranje

De Willem van Oranje heeft de bestaande leerlijn Muziek met Kwaliteit van Scala doorontwikkeld met als resultaat een leerlijn muziek (op basis van Tule doelen en leerplankader SLO) die verankerd is binnen het curriculum.

Er is lesmateriaal voor leerkrachten waarmee deze zelfstandig hun wekelijkse muziekles kunnen geven. Onderdeel van de leerlijn is dat kinderen op school kennismaken met de lokale harmonie en zij na schooltijd in ieder geval 3 verdiepende activiteiten doen. 

Binnen de leerlijn wordt een project met de harmonie ontwikkeld waarin kinderen op school (binnenschools) kennis maken met de (instrumenten van de) vereniging en na schooltijd verdiepende activiteiten doen.

 

Deskundigheidsbevordering:

De deskundigheidsbevordering bestaat uit 2 workshops en 3 individuele sessies door Quintus medewerker(s) aan het docententeam. Tijdens de teamtrainingen komen algemene vaardigheden aanbod en tijdens de individuele sessies worden leerkrachten in de klas gecoacht tijdens en na hun les en kijken ze met een voorbeeldles mee.

 

Cultuurinstelling:

Quintus, centrum voor de kunsten

Vloeddijk 38

8261 GC Kampen 

Samenwerking:

  • Scala, centrum voor de kunsten Meppel
  •  Harmonie-orkest AMDG: Voorzitter Dhr. A. Vahl Dr. Kolfflaan 72, 8264 CE, Kampen 038 8520858 /  06 54386591 a.j.vahl@gmail.com

Groep: 4, 5 en 6

Regio: Kampen

Sluit aan bij: Tule doelen en leerplankader SLO

Bijzonderheden: Als de leerlijn aan wensen van de school moet worden aangepast, schakelt Quintus hiervoor Scala in, er worden dan nieuwe of aangepaste lessen/leskaarten aan de leerlijn toegevoegd.

 

School: 

Willem van Oranjeschool

Gevers van Endegeeststraat 4

8265 ZD  Kampen

038  33 18 651

Contactpersoon: Bertine Bouw (directeur): directie@wvokampen.nl

 

Contact:

Mariëlle van Zanten

038 337 1200

m.vanzanten@quintuskampen.nl