Ondergedompeld in dans

Een leerlijn dans gericht op scholen die kinderen willen uitdagen en ruimte willen bieden voor individuele ontwikkeling.

Hiervoor is het noodzakelijk dat leerkrachten voldoende deskundig zijn om de diverse aspecten van dans zodanig toe te passen en in te bedden in het onderwijs, dat de doelen ook bereikt kunnen worden. Introdans Interactie biedt in deze leerlijn concrete handvatten van warming up tot muziekkeuze.

Leerkrachten van groep 1-8 worden onderdeel van een choreografie; ze leren over dans (en Introdans), leren improvisatieopdrachten uit te voeren, zelf te improviseren en uit bestaand dansmateriaal en improvisaties een choreografie samen te stellen en deze samen met hun groep te presenteren. Ook leren de leerkrachten deze 8 danspresentaties samen te voegen tot een gezamenlijke schoolvoorstelling ter  afsluiting van het totale project. Tot slot doen zij een evaluatie en implementeren zij een dansproject in het curriculum of in de eigen voorstelling, gekoppeld aan kerndoelen en leerlijnen.

 

Deskundigheidsbevordering bestaat uit:

  • Een Introductiedag bij Introdans in Arnhem voor de leerkrachten met kijkje achter de schermen, informatie, uitleg en introductie les.
  • Een ‘handleiding’ dans in de klas: Na afloop van het traject hebben leerkrachten toegespitst per groep tools (van inspiratiebron tot didactisch) om zelfstandig (of met minimale begeleiding) met hun leerlingen dans te ervaren, korte danscombinaties te maken, te  improviseren, hieruit een korte choreografie te creëren en deze te presenteren en op te nemen in hun leerlijn.
  • Een lessenreeks van 4 lessen per groep voor de leerkrachten samen met de leerlingen (gezamenlijke ervaring van leerkrachten en leerlingen). 
  • Een dansante kick-off voor de hele school: een gezamenlijke dansactiviteit met alle leerlingen en docententeam.
  • 8 Klassikale danspresentaties, een grote dansvoorstelling.
  • Evaluatiedossier met do’s and don’ts voor de verdere ontwikkeling en verfijning van dit project (op maat toepasbaar per school).

Film: https://youtu.be/hKiA9T7aZHs

 

Slogan Laten we dansen!

 

Cultuurinstelling: Introdans

Introdans

Vijfzinnenstraat 82

6811 LN Arnhem

Postbus 73

6800 AB Arnhem 

Groep: 1 t/m 8

Regio: alle regio’s

Bijzonderheden: Deze leerlijn is ook geschikt voor het speciaal onderwijs.

 

School:

Kingschool – Denekamp

Magda Nijmeijer

directie@kingschool.nl0541 351743

 

Contact:

Annemieke Vervoort / Adriaan Luteijn    

026 3512111

Annemieke.vervoort@introdans.nl