Vakadoptie muziek, theater en dans op de IJsselster

Deze leerlijn bestaat uit dans, drama en muziek. De wensen van de school staan centraal. Inspiratie en deskundigheidsbevordering van het team vormt een belangrijk onderdeel van deze leerlijn. Leerkrachten worden getraind om de leerlijn zelf te geven.  

Deze nieuwe doorgaande leerlijn bestaat uit twee leerlijnen muziek (Scala) en drama (Quintus ). De leerlijn is laagdrempelig, helder en richt zich op het creatieve proces zoals beschreven bij vanuit SLO.

De DVD methode “Dans in Vuur en Vlam” wordt binnen deze leerlijn geïmplementeerd in het curriculum. Voor drama wordt de inspiratiemethode “yes theaterles” ingezet.

 

Deskundigheidsbevordering:

Leerkrachten krijgen training om de leerlijn zelf te geven. De leerlijn is laagdrempelig, helder en richt zich op het creatieve proces zoals beschreven bij vanuit SLO.

De leerkracht dans krijgt 3 workshops van 3 uur van een dansdocent van Quintus om te werken aan danstechnieken en eenvoudige choreografieën voor kinderen. Op basis van deze workshops maakt de dansdocent van Quintus met Stichting Educatieve Dans een opzet van een doorgaande leerlijn dans gebaseerd op de dansleerlijn van het leerplankader Kunstzinnige oriëntatie met wekelijkse danslessen voor groep 1 t/m 8. Tussentijds probeert de leerkracht op school onder begeleiding van de dansdocent van Quintus lessen uit, waarna Quintus de feedback weer verwerkt in de lessenreeks.

 

Cultuurinstelling:

Quintus, centrum voor de kunsten

Vloeddijk 38

8261 GC Kampen

038 337 1200

Marielle van Zanten

Samenwerking:

R.K. basisschool De IJsselster, IJsselmuiden

Kristian Harbers, directeur 

info@deijsselster.nl

Groep: 1 t/m 8

Regio: Kop van Overijssel

Sluit aan bij: SLO leerplankader

Bijzonderheden: Dans in vuur en vlam en Yes! Theaterles zijn ook als losse leerlijnen via Quintus beschikbaar.

 

School:

De IJsselster

Noor Bos 

n.bos@kbsdeijsselster.nl

 

Contact:

Marielle van Zanten

038 337 1200

m.vanzanten@quintuskampen.nl